Aflaţi mai multe despre piatra naturală şi cum să o întreţineţi

În această secţiune veţi găsi informaţii despre tipuri de piatra naturală, metode de preulucrare şi livrare a materialului prelucrat, precum şi sfaturi de întreţinere a pietrei naturale.

Ce fel de piatră este potrivită pentru blatul de bucătărie?

Cel mai bun material pentru blaturi de bucătărie este granitul. Datorită proprietăților sale, granitul este un material care va servi pentru mulți ani fără a-și modifica aspectul. Granitul este rezistent la temperaturi ridicate și la acizi cum ar fi lămâia, vinul.

Care este diferența dintre marmură și granit?

Principala diferenta este lipsa de rezistenta la acizi a marmurei. De asemenea, in contrast cu granitul, marmura lustruita isi poate pierde din luciu daca este expusa intemperiilor o perioada indelungata de timp.

Ce este granitul fiamat?

Granitul fiamat este obținut prin tratarea suprafeței cu flacăra. Aceasta produce topirea suprafeței și distrugerea unora dintre cristale, lăsând o suprafață cu o textură antiderapantă, ideală pentru pavările exterioare sau pentru locurile unde nu sunt recomandate supafețele lustuite.

Ce este granitul șlefuit?

Granitul șlefuit este obținut atunci când procesul de lustruire este oprit înaintea obtținerii unei suprafețe lucioase. Aceasta va crea o suprafață mult mai moale și mai mată a pietrei.

Poate fi distrus sau ciobit granitul?

Ca aproape oricărei suprafețe solide, loviturile puternice îi pot dăuna granitului. Din cauza structurii sale cristaline, acesta se poate ciobi dacă este lovit cu obiecte ascuțite sau dure. Neprotejat, granitul poate absoarbi lichide ca uleiul, care pot produce pete închise la culoare sau decolorări. Contactul cu vase de bucătărie sau lichide fierbinți nu vor afecta granitul.

Ce înseamnă crosscut?

Tăierea se referă la un anumit mod de feliere a blocului de marmură. Modul tradițional de tăiere a materialului, cum ar fi travertinul este tăierea pe venatură, similară cu tăierea pe fibră a unei bucăți de lemn, astfel încât pe placa obținută să fie vizibile stratificațiile materialului sub forma de dungi paralele.

Dacă blocul este tăiat de-a lungul fibrei, rezultă o cu totul alta imagine a suprafeței ca aceea a tăierii de-a lungul unei bucăți de lemn.

Trebuie să cumpăr întreaga foaie/lastra?

Ca și la croitor, fabricantul cumpără materialul brut și vă vinde produsul finit. Necesarul de material este determinat de complexitatea modelului ales și de nivelul de pierderi. Noi vom aranja bucățile tăiate astfel încât să reducem pierderile de material și să păstram frumusețea naturală a venaturilor și a desenului.

Cum protejez piatra naturală?

Orice piatră naturală, chiar și granitul, are un anumit grad de porozitate și se poate păta în timp. Unele pietre au un grad de porozitate mai ridicat decât altele, fiind important ca acestea să fie protejate cu substanțe specifice care pătrund în profunzime pentru a preveni petele de ulei, vin, sau alte lichide care ar putea păta piatra.

Care este cea mai bună cale pentru a întreține marmura sau altă piatră naturală?

Nu trebuie să folosiți niciodată detegenți puternici sau bureți abrazivi pentru a curăța suprafețele din piatră naturală. Nu trebuie folosite produse acide, acestea incluzând substanțe ca amoniacul sau alți detergenți lichizi comuni. Trebuie folosite întodeauna produse de curățare și protecție special create pentru piatră naturală.